Zpracování jablek na mošt má již dlouholetou tradici. V poslední době se stále častěji zpracovávají jablka na ovocný destilát – jablkovici.
Jenže pozor – jablkovice není věhlasný calvados, ten skvělý nápoj tmavě jantarové barvy, jemné chuti a vůně jablek! Calvados, to je vznešený příbuzný naší jablkovice. Proč tedy nezkusit trochu experimentovat a povznést náš destilát do ušlechtilého stavu?
Krok za krokem vede k tomuto cíli čtenáře zkušená odbornice doc. ing. Helena Uhrová, CSc. Píše o historii, přípravě i použití nápojů, jako jsou cidre, calvados a pommeau. Připojuje zajímavé recepty na jídla a nápoje připravené s použitím calvadosu.
Jméno značky: | Víkend |
---|---|
Kategorie: | Vinařství, pivovarnictví, lihovarnictví |
Autor: | Helena Uhrová |
EAN: | 9788074331510 |
ISBN: | 978-80-7433-151-0 |
Rok vydání: | 2016 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář